Nästa paradisvik är sjörövarbasen Porto Genovese

Cavus Limani – Cineviz Limani (Port Genovese), 8 nmn

Morgon mellan fjällen. En hund skäller på avstånd. Böneutropet väcker mig mjukt, en musikalisk muezzin? Här, i den av höga berg inramade ankringsviken, är det mörkt sånär som på några lampor längst in.

De två (tre upptäcker jag nu), militärfartygen ligger kvar i morgonrodnaden och vakar hotfullt vid inloppet. Det här är tydligen guletarnas hemmahamn, ett oräkneligt antal är parkerade prydligt på rad. På andra (skugg)sidan guppar små vita fiskebåtar lydigt nedanför den alldeles pinjegröna branta sluttningen. En rör på sig och en ilsken motor smattrar, har de inga ljuddämpare?

Vi förlustar oss i det varma vattnet och tar det lugnt.

Efter lunch är det dags. Det blåser SO vind åtta sekundmeter, vi drar ut genuan så snart vi puttrat ut ur skydd. Siktar först mot den lilla udden Cavus Burnu. Sedan får vi gippa, dvs dra över genuan på styrbords sida när vi ändrar kurs mot dagens mål som inte är så långt borta.

Vi ömsom läser, slöar i allmänhet och umgås. Fikar såklart. Provar alla sittplatser; sittbrunnen, rufftaket och loveseat samt salongen.

Svårt att veta bakom vilken udde vi ska in, och vad som är udde…

Osäkerheten växer, är det rätt inlopp? Ulf blir orolig och googlar…

-Ser ut som Mordor, minskar inte precis den oroliga stämning som råder. En gulet glider ut ur bergsskrevan, där måste det vara!

Cineviz limani,

Cineviz Limani öppnar sig! Nu styr vi mot sjörövarbasen Porto Genovese!

Det ligger några båtar längst in, den starka vinden kommer med fart från sidan genom det isctmus som öppnar sig. Vi får oväntad hjälp av den vackra grannbåten Nerissa vars matros kommer ilande med en gummibåt just när jag står i färd med att simma med landlinan. Hoppas vi är säkrade nu.

Landlinorna är fast

Ankrade i en attraktiv helt öde naturhamn, också den här omgärdad av höga, höga berg, varav det största heter Musa Dagi, som stupar rakt ner i havet. En vild och vacker skönhet! Även här är bergväggarna täckta av gröna pinjeträd som växer överallt där de kan få fäste.

Alla ombord står med gapande munnar och insuper den här storslagna pärlan, en sådan magnifik plats.

Damerna badar och herrarna lagar mat, det kan inte bli bättre. Jo nu blir vi underhållna av turkisk folkmusik från Nerissa också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s