Utan plotter och mycket bad. Ucagiz Limani.

Kas, Bayindir Limani – Kekova Road, Ucagiz, 15 nm

Morgon i Bayindir Limani, Kas

Ja, ja, jag hör! Kuckeliku, kuckeliku! Det räcker, jag s k a kliva upp.

Testar plottern, den startar, men slocknar igen. Då var det inte överhettning som var felet…

Plottern

Vi streamar radionyheterna innan vi lämnar vår nattvik, det är valdag idag. Tomas sätter på sig en fräsch t-shirt dagen till ära.

Går ut 9.15, vinkar till grannkatamaranens besättning (herr och fru), som är ute och finsimmar.

Många små charmiga skär och kala klippor dyker upp på vår väg. Det går emellertid att utkristallisera en farled mellan alla hinder. Tut, tut! en utflyktsbåt i det trånga gattet, Tomas girar styrbord.

Svag vind, bara några små vågor på det stora gråblå havet. Får ett mejl från Britt-lis som frågar om jag vill köpa lingon. O, jaa, det vill jag. Vi lever i olika världar just nu. Och olika temperaturer; 7 grader eller 32, det är bara att välja. Och jag vet faktiskt inte vilket jag väljer…

Kattaja går på tomgång mitt ute i det stora blå medan vi i tur och ordning klättrar ner för badstegen och svalkar oss….hon skjutsar framåt i vågorna så det gäller att hålla i sig! Gudabenådat skönt!

Nu börjar vi närma oss dagens mål, Kekova Roads. Kekova efter de rapphöns som tydligen bodde här tidigare. Vi går in i det smala sundet mellan fastlandet och Kekova Adasi.

Inloppet till Kekova Road

Mitt i sundet ligger två små öar med massor av stenskravel emellan. Fortsätter vidare in i nästa klippiga lilla öppning till den nästan helt landsomgärdade bukten Ucagiz; betyder tre munnar efter de tre kanaler som vi kommer in genom. En huvudkanal som delar sig åt två håll av en rund klippö.

Kekova Roads

Passerar borgen uppe på kullen vid Kale Köy. Det får bli kvällens utflykt!

Ankrar och lunchar. Badar såklart! Sätter upp de två solskydd vi har, man vill inte vistas i solen, fastän det går att svalka sig så ofta man vill.

Tar jollen i land och klättrar upp till den medeltida borgen som stoltserar högst upp på berget. Passerar flera magnifika sarkofager på vägen upp, de ligger lite här och var på bergssluttningen.

Badar igen, äter middag och väntar på valvakan!

Kattajas ankringsplats Ucagiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s